Er din ideelle kunde en flittig bruger af Facebook, kan det give god mening at kigge nærmere på, hvordan du kan ”sælge” på den platform.
Det kan være sponserede artikler om alt muligt omkring dit produkt/din ydelse, som giver værdi for kunden (fx hvordan gør-det-selv-manden sætter sin carport op, eller hvilke materialer, der bedst egner sig til den eksisterende arkitektur, etc.).
Altså viden og gode råd omkring dine kerneydelser, der opbygger tillid – og stille og roligt får din ideelle kunde til selv at kontakte dig.
Så overvej, hvor dine ideelle kunder befinder sig – og om det er et sted, du også færdes. Er det det, så kan netværksgrupper og andre sociale netværk være en effektiv vej til mere forretning.
Men al networking tager tid – og kan sjældent stå alene, når du har brug for nye kunder. Netop af samme grund benytter både mindre virksomheder og store organisationer sig også af eksterne mødebookere, når de skal bruge nye kunder – eller deltagere til et specielt arrangement.
Hos Lead Marketing, hvor vi netop lever af at booke møder for virksomheder, oplever jeg en tendens til, at flere virksomheder – helt ned til enkeltmandsvirksomheder, i stigende grad kombinerer deres eget salgsarbejde (som spænder bredt fra deltagelse i forretningsnetværk, aktivitet på sociale medier og canvas) med professionel mødebooking.
Årsagen til denne udvikling ser jeg både i, at virksomheder generelt er blevet mere fokuseret på at koncentrere energien omkring deres kernekompetencer.
Men også at den professionelle mødebooking i dag er blevet så ”avanceret”, at det ikke bare handler om pistolsalg i telefonen, men om at tilgå potentielle kunder på langt mere intelligent vis, så du får fat i de rigtige kunder første gang.